Skip to main content

Avonturenpad

Een avontuurlijke wandeling door het bos speciaal voor kids.
Lekker spelen en ook nog iets leren over de natuur.

Nu reserveren

Gratis

1 tot 3 uur

Vanaf 4 jaar

2 of 4,5 km
Nu reserveren

Het Avonturenpad!

In samenwerking met Brabants Landschap is het Avonturenpad ‘Survival of the Fittest’ ontwikkeld. Het is een educatieve wandelroute door het bos waarbij de deelnemers onderweg op een actieve manier leren hoe planten en dieren overleven. Daarnaast zijn er meerdere uitdagende activiteiten, zoals boomstambruggen, touwslingers en een blote voetenpad

Het Avonturenpad is gratis toegankelijk om een zo groot mogelijk publiek kennis te laten maken met het leven in de natuur.

Het Avonturenpad is sinds april 2019 ook rolstoeltoegankelijk! Voor rolstoelers zijn er speciale outdoor rolstoelen aanwezig die gratis ter beschikking worden gesteld.

Met de ‘Survivalgids voor jonge boswachters’ kun je de route uitbreiden met extra opdrachten en activiteiten. Deze is te koop bij de balie van het Klim & Avonturenbos en Natuurpoort Roovertsche Leij voor slechts €4,- per stuk (Leden van Brabants Landschap krijgen €2,- korting). De opbrengsten komen ten goede aan Brabants Landschap en het onderhoud van het avonturenpad.

Avonturenpad statistieken

Toegankelijk:

100%

Jong & oud:

60%

Educatief:

90%

Avonturiers die je voorgingen

Jolijn3 Personen

Het avonturenpad (vrij toegankelijk) dat in het Klim & Avonturenbos ligt is overigens ook zeker een bezoekje waard, geschikt voor iets oudere maar ook hele kleine kinderen!

Charlotte4 Personen

Leuk avonturenpad, zeer vriendelijk personeel en alles was goed geregeld. Wij komen zeker terug!

Patty4 Personen

Het avonturenpad is super leuk aangelegd, zo kon onze 4-jarige goed zijn energie kwijt!